8e editie Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn

Op vastelaoveszaterdag 10 februari staat het centrum van Heythuysen in het teken van de 8e editie van het Lindeboom Vastelaovespleinfestijn. Het plein bij het voormalige gemeentehuis in het centrum van Heythuysen wordt dan feestelijk omgetoverd voor een uniek carnavalsfeest waarbij lokale artiesten uit Leudal, Maasgouw, Peel en Maas en omstreken hun carnavalssjlager op de bühne brengen.

Het Lindeboom Vastlaovespleinfestijn vindt zijn oorsprong in 2011 toen Omroep 3ML en vastelaovesvereniging VV de Kwakkert het initiatief namen om op het gemeenteplein een podium te bieden aan lokale vastelaovesgroepen. Met de steun van bierbrouwerij Lindeboom die haar naam aan het evenement heeft verbonden, de gemeente Leudal en de Rabobank werd het Pleinfestijn een feit. Het bleek een voltreffer. Zo mocht het Pleinfestijn in het 1e jaar zo’n 700 vastelaovesvierders ontvangen. In het 2e jaar werd dit aantal ruim overtroffen en was het gemeenteplein nagenoeg vol met ongeveer 1300 bezoekers. het 3e jaar werden er, ondanks de verbouwing van het oude gemeente huis, ruim 1600 mensen ontvangen op het gemeenteplein. Vorig jaar waren er ruim 1.800 bezoekers.

Het is vastelaovendj met een eigen kleur, intiem in een gemoedelijke sfeer, zonder polsbandjes, zonder entree en met een dorps en familiair karakter. Tevens heeft de organisatie vele complimenten over het geboden programma ontvangen. Het Lindeboom Vastlaovespleinfestijn is een uniek concept waarbij verschillende lokale vastelaovesartiesten uit Midden-Limburg centraal staan. Het Lindeboom Vastelaovespleinfestijn wordt door omroep 3ML live uitgezonden waardoor ook de thuisblijver kan genieten van dit fraaie evenement. Maar het mooiste is toch om dit evenement zelf live mee te maken.

Zoals gezegd, de 8e editie van het Lindeboom Vastelaovespleinfestijn vindt in 2018 plaats op vastelaoveszaterdag 10 februari. U bent van harte welkom.