artieste - Pleinfestijn Heythuysen

Ga naar de inhoud
LINDEBOOM VASTELAOVES PLEINFESTIJN 2024
Mark en Wilhelmien, Raoj 'ns, Biej 1 geraaptj, Kartoesj, Marc & Erwin, Koelekop, Aod prinse Grashook, Men in Pek, Heite hinne, Ron van Rooy, Tobias Berger,Sjoppe Aos, Hoondervel, Sjpringlaevend, Doospelse aod Prinse, Ivana, Noa Veltrop, Dr Tim, Stefan Wolter, Ommezang, Graotekoer, Zwumbokse

Ein dink is zeker, ’t belaoftj weer ein groeët succes te waere.
Raoj 'ns
Op ‘nne werme zomeroavendj in 2019 vermaaktje wae -ein paar echte Naerse miense- os in oos stamkefeeke Sjaen. Allemaol ervaring oppe bühne, ein goude hertje väör de vastelaovendj en nog vol mit noewe vastelaovesdruime! Wae zachte taegenein; wae gaon d’r väor! Wae doon mit mit de leedjesaovendj! Zoea gezag, zoea gedaon. Mit knoer väöl zin in het noewe Naerse vastelaovessezoen en mit väöl enthousiasme höbbe wae os gepresenteerdj as Raoj ’ns mit oos nummer Vastelaovesgelök! Wae wonne de publieksprijs, de ieërste pries, krege op allerlei menere mega väöl gave reaksies op oos leedje en oos beide clips en wäördje twieëdje op ’t MLLF, staon zaoterdig op het P&M leedjesfestival, gaon richting de 10.000 Youtube views en ooze tekstsjriever Bas waerdje vorst en oze Nikki adjudant! Vastelaovesgelök ten top en wae zeen d’r nog lang neet klaor mit!


Sjöppe Aos
Wae zeen Sjöppe Aos, 5 jong jonges die verrekes veul van fiëste en tampiëste hoaje! Langs vastelaovendj viere, wille wae 'um oug gaer doorgaeve.

Dit joar doon we det mit os nummer 'de Aafwas', det geit ereuver det wae altied zonger bonnen zitte mit vasteloavendj. Den zit d'r mer ein dink op: Wae doon de aaf-was waal! Zo wille wea alles en eederein van det sjieke fiëst in ut zuuje loate geneten!


Moerepetazie
Moerepetazie (Robbie, Paul, Lex & Phil) es un gelegenheidsformatie uut Wieërt (Bosseve),
In 2012 ontstong ut idee um samen un vastelaovundjnummer te maken.
Oppe 21e editie van de Zoepkoel in Venlo troffe vae mekaar en onger 't genot van un putje beer in combinatie met live meziek van diverse Limburgse artiesten waerdje de knoup doeërgehaktj en de belofte waas un feit.
Nao maondje van vuuërbereiding kwaom in jannewari 2013 ut ieêrste nummer 'Komplieët van slaag' uut, neet völ later kwaom auch de videoclip en oeës ieêrste optreije, sjiek!
As klap oppe veurpiêl waerdje oppe zellûfdje aovendj oeëze Robbie uutgeroôpe tot preens van v.v. De Brökwagters op Bosseve, unne tieêd um noeëts te vergaete!

Neteurlik haaj dieêze groep auch unne naam noeêdig!
Ut mos kort, krachtig, smakelijk, gezellig, muzikaal, Wieërts en fieëstelik kleênken!
Oeëze Lex kwoam met ut idee! 'Moerepetazie' waas geboren!.


Sjpringlaevend
Sjpringlaevend is een feestduo bestaande uit Dwayne Horbag en Sianne Vissers, dat Gulpen en Neer vertegenwoordigt.

Bekend van diverse grote Limburgse podia, zoals het ‘Auw wieverbal’ in Valkenburg (ca. 7.000 bezoekers), ‘Aod op nuj’ in Heerlen (ca. 7.500 bezoekers) ‘De 11e van de 11e’ in Maastricht (meer dan 20.000 bezoekers) en de LVK finale. Verder waren ze o.a. te gast bij de ‘Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale’, de Sjolefestatie in Roermond en ’t Kanón van ’t Balkón in Sittard. Uiteraard heeft Sjpringlaevend in de gehele provincie menige zaal, groot en klein, op de kop gezet.
Sjpringlaevend deed in 2015 namens hun toenmalige gemeenschappelijke school mee aan het Tiener LVK. Daarna besloot het duo samen verder te gaan. Naast een verdere deelname aan het Cover LVK, heeft Sjpringlaevend in 2017 het ‘Parksjtad Leedjes Konkoer’ gewonnen en in datzelfde jaar de tweede plaats bereikt (met slechts 2 punten verschil van de winnaars) in de finale van ‘CMC Alaif’. In 2018 bereikten ze de finale van het LVK, waarin ze als jongste act ooit een verdienstelijke 10e plek wisten te behalen met het lied “Noe of nooit” (ca. 200 inschrijvingen) en werden ze tweede tijdens het ‘Parksjtad Leedjes Konkoer’.
In februari 2018 kondigde de zangeres van Sjpringlaevend aan wegens gezondheidsproblemen en een nieuwe studie tot haar grote spijt te moeten stoppen bij het succesvolle duo. Dwayne startte onder de vleugel van zijn media-bedrijf “Limbo studio’s” een zoektocht naar de nieuwe vrouwelijke helft van Sjpringlaevend met de titel: “Wae weurt Sjpringlaevend” in samenwerking met L11 alaaf. Duizenden Limburgers waren wekenlang in de ban van de talentenjacht met als hoofdprijs de plek als nieuwe vrouwelijke helft van Sjpringlaevend en een optreden op de 11devan de 11de in Maastricht (20.000 toeschouwers). Sianne werd als winnares met open armen ontvangen. Deze spontane en vrolijke meid barst van het enthousiasme en ervaring na 12 jaar lang gezongen te hebben in de meidengroep “Sieke en de Bubs”. Dwayne en Sianne kregen in het jaar 2019 wederom en “hitje” met het nummer “Zoelang ver nog besjtoon”. Hiermee bereikten ze (wederom met slecht twee punten verschil van de winnaar) de tweede plek in de finale van CMC Alaif. Sjpringlaevend maakt zich op, om ook in het seizoen 2019-2020 te gaan knallen! De agenda staat nu al gevuld met meer dan honderd kleine en grote optredens van Zuid tot Noord. Met hun nummer "Doorgoon!" staan ze in de tweede halve finale van het LVK 2020. Sjpringlaevend is er klaar voor!

Terug naar de inhoud